Foto: Knut S. Vindfallet

M a r i  H a u g e


Mari Hauge er artist og låtskriver fra Stavanger. Med et særegent, ærlig og personlig uttrykk spiller hun musikk i sjangeren viser/visepop, med poetiske tekster - på norsk.
Fra scenen leverer hun ekte og sterke musikalske prestasjoner, formidlet med humor og varme.


Mari har markert seg de siste årene og omtales som en sjelden og svært spennende artist. I mai 2023 slapp hun sitt første soloalbum på norsk, Sant at me fantes, etter å ha blitt listet på NRK med debututgivelsen Komme den dagen og singelen Ukjenna i 2022. Hun har gjort en rekke konserter de siste årene, bl.a. med Stavanger symfoniorkester, på Stavanger visefestival, TV-aksjonen og i NRK. Sammen med Audun Skanke ga hun ut albumet Fjellstøtt i 2018, til strålende kritikker. Foruten flere egne konserter, har hun også gjort duetter med artister som Trygve Skaug, Thomas Dybdahl, Magnet, Hanne Vasshus, Olav Larsen, Odd Erik Ognedal (Elle Melle) og Espen Hana.


Mari opptrer regelmessig og gjør både akustiske solokonserter og konserter med fullt band. I 2023 er hun aktuell på scenen med en akustisk huskonsertserie, liveshow med humorgruppa Fnisekompaniet og albumslipp i mai.


I 2023 mottok hun stipend fra Tekstforfatterfondet for å skrive ny musikk, og ny utgivelse er planlagt våren 2025.